‘Waarom zou je tegenwoordig nog bloggen?’ Hoorde ik laatst iemand zeggen. ‘Mensen lezen niet en met Youtube filmpjes bereik je veel meer.’ Hier kan ik mij voor een gedeelte in vinden. Youtube groeit als een dolle. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een filmpje van te vinden. Toch wil ik je in deze blog een aantal goede redenen geven waarom ook jij een blog moet bijhouden op je website.

1. Content is key

Je bent op onze website terecht gekomen. De kans is vrij groot dat dit is gebeurt via Google. Voor zoekmachines wordt goede content steeds belangrijker en dus is het bijhouden van een blog dé manier om dit voor elkaar te krijgen. Google vind het belangrijk om haar bezoekers goede content voor te schotelen en dus let ze steeds meer op de kwaliteit van de content. Het bijhouden van een blog is dus een hele goede investering in een website die het goed doet in de organische resultaten van Google. Helaas is jou schrijven niet altijd meteen zichtbaar in de zoekresultaten. Hou er rekening mee dat je pas na een half jaar gaat merken dat mensen je weten te vinden via je blog.

Zoekmachine optimalisatie Bloggen

Wil jij beter gevonden worden in Google? Ga bloggen!

2. Jezelf profileren als expert

Door een blog bij te houden laat je aan je bezoekers weten dat je ‘weet waarover je het hebt’. Je creëert voor jezelf een podium en schrijft over je ervaringen, meningen en deelt je kennis met iedereen die het wil weten. Kennis die voor jou misschien wel heel vanzelfsprekend is. Je zet jezelf neer als een expert op jouw vakgebied.  

3. Bloggen om jezelf te ontwikkelen

Bij het samenstellen van een blog komt de nodige ‘research’ kijken. Je verdiept je nog even in het onderwerp van de blog en leert weer het een en ander bij. Ook wil je bloggen over de laatste ontwikkelingen. Je moet dus goed op de hoogte blijven van alle nieuwtjes in de markt. Sinds ik ben gaan bloggen heb ik een heleboel kennis opgedaan. Kennis die mij in de praktijk al veel heeft opgeleverd.

Blijf jezelf ontwikkelen met bloggen

Blijf jezelf ontwikkelen door het bijhouden van een Blog

4. Gerichte benadering

Jij leest deze blog omdat ook jij wilt weten of ook je een blog moet bijhouden. Dit artikel is dus voor jou een schot in de roos. Ik som de voordelen voor je op en je kunt op je gemak beslissen wat je met deze informatie gaat doen. Alleen geïnteresseerde mensen zullen jouw blog lezen. Het is dus een zeer gerichte aanpak.  

5. Deelvoer

Blogs worden veel gedeeld op social media. Middelen als Facebook lijken dé plek voor mensen om jou interessante artikel te delen met hun vrienden. Zorg dus voor een goede koppeling met Facebook, Twitter en LinkedIn en je zult zien dat het snel wordt opgepakt.

Like een blogartikel

Blogartikelen worden veel gedeeld op de verschillende social media   Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om ook aan de slag te gaan met je eigen blog. En heb jij een beetje hulp nodig hij het opzetten van een blog, neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.   Geanimeerde afbeeldingen zijn afkomstig van: giphy.com