Tegenwoordig zie je steeds meer websites gebruik maken van een https-verbinden. In de browserbalk herken je ze aan het ‘typische slotje’. Deze websites maken gebruik van een SSL certificaat. Zo’n certificaat versleuteld de gegevens van je website. Je voorkomt op deze manier dat (persoonlijke) gegevens worden gestolen. Nu kun je je afvragen of zo’n beveiligde verbinding echt belangrijk is voor je website. Je hebt immers niets te maken met (betaal)gegevens van je bezoekers. In dit artikel leg ik je uit waarom ik denk dat het ook voor jouw website interessant kan zijn.

Secure Socket Layer

SSL staat voor Secure Socket Layer en is een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Alle gegevens die tussen de server en de browser worden verstuurd kunnen met zo’n verbinding dus niet worden gestolen. Inmiddels is SSL de standaard voor veel nieuwe websites en wordt het door miljoenen sites gebruikt voor het veilig stellen van (jouw) persoonlijke gegevens. Het mag voor zich spreken dat dit een hele goede stap is naar een veiliger internet.


SL certificaatSSL is inmiddels de standaard

Ranking voordeel

Vanaf eind 2014 heeft Google besloten dat websites met een https-verbinding voorrang krijgen op websites zonder zo’n versleutelde verbinding. Je komt dus – zonder daarbij SEO aanpassingen te hoeven doen – hoger in de organische resultaten van Google. Deze SEO-boost alleen al is een goede reden om snel over te stappen. Bovendien zijn er browsers die dit jaar websites zonder certificaat standaard willen markeren als ‘niet veilig‘. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten!


Stap over op https en scoor beter in zoekmachines

Privacywetgeving

Werk je met persoonlijke gegevens, dan ben je wettelijk verplicht om gebruik te maken van een beveiligde verbinding. Met een SSL-certificaat verzeker je de bezoekers van je website ervan dat niemand anders inzicht heeft in (betaal)gegevens.

Wat heb je nodig voor een SSL-verbinding?

Om te beginnen moet je website een eigen IP adres hebben. als dat in orde is kun je een SSL-certificaat aanvragen. De gemakkelijkste manier is om het te regelen via je hosting partij. In de meeste gevallen werken ze samen met verschillende bedrijven die dergelijke certificaten uitgegeven. Laat je goed informeren welk certificaat voor jouw website of webshop het beste is. De prijs loopt namelijk nogal uiteen. Zo heb je SSL-certificaat van 5, maar ook voor 1500 euro. Dit alles heeft te maken met de mate van veiligheid.


Wat heb je allemaal nodig voor een SSL-verbinding

Doen!

Het hebben van een SSL-verbinding is (nog) niet verplicht, maar levert je heel veel voordelen op. Wil jij graag meer weten of kun jij wel wat hulp gebruiken bij het overzetten van je website, neem dan contact op met één van onze Merkmonteurs. Geanimeerde afbeeldingen zijn afkomstig van: giphy.com