Content marketing is een manier van adverteren waarmee je doormiddel van goede content de aandacht van je doelgroep probeert te trekken. Deze vorm van marketing is erg efficiënt omdat je hiermee heel precies je doelgroep kunt bereiken met een (relatief) klein budget. Maar wat voor soort content ga je maken en hoe zorg je ervoor dat het uiteindelijk zijn vruchten afwerpt? Dat doe je doormiddel van een goed plan. Een plan waar ik je in deze blog mee op weg help.

Waarom content marketing?

Ons surfgedrag heeft geleid tot de overgang van traditionele advertenties naar content marketing. We zijn allemaal heel leergierig geworden en ‘Googlen‘ er lustig op los. Hierdoor is Google relevante content steeds belangrijker gaat vinden en scoor je dus niet meer met alleen traditionele SEO. Nee, je moet zorgen voor goede content om nog boven in de resultaten van Google te komen. Wanneer je een paar jaar geleden zocht op ‘laptop scherm kapot‘ kreeg je de eerste 4 pagina’s alleen bedrijven te zien die je een nieuwe laptop probeerde aan te smeren. Dit was het gevolg van bedrijven die doormiddel van slimme SEO trucjes bovenin de zoekmachines kwamen te staan. Als consument zit je hier natuurlijk niet op te wachten. Helemaal niet wanneer je alleen op zoek bent naar informatie over het probleem zelf en niet de intentie hebt om een nieuwe laptop te kopen. Gelukkig voor ons heeft Google ingegrepen anders was de zoekgigant na verloop van tijd compleet onbruikbaar geworden.  

Content MarketingGevonden worden door in te spelen op een vraag

De juiste content

Oké, je doelgroep is dus actief op zoek naar goede content. Het is aan jou – als je er nog niet aan begonnen bent – om hier op in te spelen. Wat wordt jouw contentmarketingstrategie? Begin je met het maken van leuke Youtube filmpjes, informatieve webinars of hou je het bij het ‘ouderwets’ bloggen? Wanneer je het mij vraagt moet de basis gelegd worden bij het frequent onderhouden van een blog. Iedereen kan wel iets vertellen over zijn of haar expertise. Hier heb je geen externe experts of gigantische budgetten voor nodig. Wanneer je hier iedere week een aantal uur voor uittrekt kun je zo het verschil maken in de zoekresultaten en verschijnen tussen ’the big boys’.    

Waarover en hoe moet je bloggen?

Bloggen is een manier om mensen te voorzien van relevante informatie. Zorg er dus voor dat je vertelt in je blog over zaken waar je ‘echt verstand van hebt‘. Laat je persoonlijkheid zien, informeer, geef tips en leer je bezoekers het belang van hetgeen jij doet. Hierdoor profileer je jezelf als een expert. Maak gebruik van prikkelende titels en zorg ervoor dat je blog uit minimaal 500 woorden bestaat. En vergeet je blog vooral niet te delen op je verschillende social media kanalen voor een goede linkbuilding. Is je content goed genoeg, dan weten bezoekers je weer te vinden en bouw je vanzelf een band op. Met een beetje geluk verspreid je kostbare verhaal zich over het internet door mensen die jouw kennis waarderen en willen delen met anderen. Dit maakt de kans groter dat mensen je weten te vinden wanneer ze daadwerkelijk een professional nodig hebben.

Bloggen om beter gevonden te worden in Google   Wil jij hulp bij het het opzetten van je contentmarketingstrategie of het bijhouden van een blog? Neem dan gerust contact met ons op.