De vorige keer hebben we je bijgepraat over hoe je met een paar simpele ingrepen goede content voor je website kunt creëren. Zodat je in principe gevonden kunt worden. Misschien heb je inmiddels al aardig wat bezoekers. Het kan ook zijn dat het nogal tegenvalt. In dat laatste geval moet je aan de slag met de promotie van je website.

Hiervoor heb je tegenwoordig uitgebreide mogelijkheden die niet veel geld hoeven te kosten. Uiteraard kost het allemaal wel wat tijd kom het uit te zoeken en eventueel te implementeren, maar daarvoor kun je bijvoordeel ook heel goed De MerkGarage inschakelen.

Weet wat je doet

Wat kun je dan zoal doen om je website te promoten? Nou, allereerst moet je weten wat goed scoort en wat niet. Eigenlijk had je deze stap al veel eerder moeten uitvoeren, want dan had je mooi een stukje geschiedenis kunnen opbouwen. Waar hebben we het over? Over Google Analytics, een gratis statistiekenpakket van Google waarmee je al het verkeer naar, op en van je website heel inzichtelijk maakt. Met het implementeren van een simpele code krijg je waardevolle informatie over de bezoekers van je website en waarnaar ze zoeken (en wat ze misschien niet kunnen vinden?). Naast Google Analytics zijn er nog wat andere tools, waarvan Webmasterhulpprogramma’s het belangrijkst is. Door nog een stukje code op je website te zetten, zie je precies waar eventuele problemen met de vindbaarheid van je website vandaan komen. Ook kun je via dit pakket een zogeheten sitemap naar Google uploaden, waarmee je de zoekmachine laat zien uit welke pagina’s je website precies bestaat.  

Externe promotie

Naast bovenstaande technische aanpassingen op de website zelf, doe je er ook goed aan je website via externe bronnen te promoten. We hoeven je niet te vertellen dat je je website op al je communicatiemiddelen moet vermelden. Natuurlijk neem je ‘m ook op in je nieuwsbrief. Of beter nog: je stemt je nieuwsbrief af op de content van je website. Nog belangrijker dan je eigen kanalen zijn overzichtspagina’s en pagina’s die gaan over producten of diensten die gerelateerd zijn aan jouw business. Een vriendelijk mailtje naar de beheerder van zo’n site is soms genoeg om een link te krijgen. Zeker als je een interessante website hebt. Mocht dat niet lukken, dan kun je ook overwegen om ervoor te betalen.  

Ben jij al sociaal?

Toch kun je ook veel doen zonder je portemonnee te hoeven trekken. De zichtbaarheid van je website vergroot je anno nu vooral door op verschillende fronten aanwezig te zijn. We hebben het dan vooral over sociale media: maak een Facebook-pagina aan, zorg voor een ingevuld bedrijfsprofiel op LinkedIn en ga vragen beantwoorden via Twitter. Dat kost allemaal tijd, ja. Maar een bedrijf met alleen een website en een telefoonnummer is op dit moment snel aan het verouderen. Besef ook dat steeds meer bedrijven inmiddels meer tijd in sociale media steken dan in hun website zelf. Weet je waar jouw doelgroep (online) uithangt? Wil je verder praten over het online onderhoud van jouw merk? Neem dan ‘ns contact op met de merkmonteurs van De Merkgarage.