Een vraag die we vaak gesteld krijgen. ‘Wanneer is mijn website aan vernieuwing toe?’ Het gaat razendsnel met de techniek en het mag niet de bedoeling zijn dat je constant moet investeren om een beetje bij te blijven. Je website moet namelijk geld opleveren in plaats van dat hij alleen maar geld kost. Bij de MerkGarage hebben we een aantal signalementen waaraan je een verouderde website of webwinkel kunt herkennen. Lees dit artikel dus aandachtig door om er achter te komen of jou online visitekaartje nog even mee kan.

Vormgeving

Een smalle website in een vast stramien. Knoppen in de vorm van tabbladen. Lappen tekst met kleine afbeeldingen met daaromheen een kadertje en/of een slagschaduw. Enfin, je kent ze vast nog wel. De designs van begin deze eeuw. Wanneer je gebruik wilde maken van deze ‘speelse effecten’ moest je al snel gebruik maken van alleen afbeeldingen ( killing voor zoekmachines! ). De websites van tegenwoordig zijn net glossy magazines. Stijlvolle fontjes, full screen afbeeldingen, veel witruimte (rust) en spannende effecten. Of je het mooi vind of niet, deze (nieuwe) vormgeving heeft ook een praktisch doel. Het zorgt er namelijk voor dat je website ook op mobiele apparaten goed zicht- en leesbaar is.

Zorg dat je een beetje bij de tijd blijft

Responsive

Is je website nog niet responsive? Dan ben je toe aan een nieuwe website. 86% Van alle Nederlanders is in het bezit van een smartphone en 51% van al het zoekverkeer komt van een mobile device. Volgens BI Intelligence zal zoekverkeer de grootste bron van inkomsten zijn voor mobiel adverteren tot aan 2018. Dit betekent dat het alleen maar zal toenemen. Een smartphone is voor de meeste van ons als een Zwitsers zakmes en dus moet je hier gretig gebruik van maken. We doen alles op onze mobiel en dus is het belangrijk dat je website hier minstens zo goed op werkt als op een computer.

Website Originals

Je kunt niet meer om een responsive website heen

Beheersbaarheid

Wanneer het niet mogelijk is om je website of webwinkel bij te werken is het verstandig om te kijken of je niet aan een nieuwe website toe bent. Dankzij de moderne technieken is het erg gemakkelijk om zelf je eigen website te voorzien van nieuwe afbeeldingen, teksten en pagina’s. Moet je updates nog laten uitvoeren door je internetbureau, dan kan dit al snel in de papieren lopen. Een CMS als WordPress is helemaal gratis, is zeer gebruiksvriendelijk en werkt over het algemeen erg goed voor de meeste websites.

Het bijhouden van je website is kinderspel

Het bijwerken van je website met een goed CMS is kinderspel

Up-to-date

Je opent de nieuwspagina, en het eerste dat je ziet is een bericht uit 2015. Dit is vaak het gevolg van een lastig bij te werken nieuwspagina en/of enorme drukte op de zaak. Goed nieuws als dit laatste het geval is, maar helaas geeft dit een totaal verkeerd signaal naar de bezoeker. De meeste mensen zullen het gevoel krijgen dat je bedrijf ‘stil staat’. Dit is nou juist niet het gevoel dat je wilt oproepen bij een potentiële klant.

Website updaten

Begin een blog en houd hem regelmatig bij. Goed voor zoekmachines en het geeft een goed signaal

Geen social media

Social media is erg belangrijk voor een bedrijf. Aangezien 9 op de 10 Nederlanders ( bron: www.newcom.nl ) op social media actief is, moet ook jij daar je gezicht laten zien. Koppel je website aan de verschillende social media platformen als Facebook, Instagram, Twitter of Snapchat. Natuurlijk hoef je geen ingewikkelde feed te hebben, maar een simpele verwijzing voldoet prima. Heeft jouw website geen social media verwijzingen, dan komt het niet eigentijds over.

Reclame maken via social media

Ook als Merk kun je niet meer zonder

Google

Je hebt een mooie website, alleen ben je in geen velden of wegen te bekennen in de zoekresultaten van Google. Dit kan te maken hebben met de techniek die is gebruikt. Zo scoort een website die niet responsive is altijd slechter dan één die dat wel is. Ook zal een veilige website (https) in de regel beter scoren. Wil je dat jouw website goed gevonden word, dan is een goede (technische) basis erg belangrijk. Vanuit dat kun je met een aantal simpele SEO toepassingen werken naar een koppositie in Google.

Google

Zorg dat je basis van je website in orde is

Skip intro!

Er is een tijd geweest, dat het hip was om een ‘begin pagina’ te maken. Op zo’n pagina vond je vaak een ( flash ) animatie die het bedrijf in kwestie voorstelde. Onder deze animatie vond je een knop met daarop de tekst ‘Skip intro’. Hier wil ik het bij laten…

Een begin pagina is ‘not done!’

Conclusie

Je hoeft je website niet constant te voorzien van de laatste snufjes. Hiervoor gaat de techniek simpelweg té snel en het doel van je website is om er geld mee te verdienen i.p.v. dat hij alleen maar geld kost. Wat met name belangrijk is, is dat je website helemaal klaar is voor mobiel verkeer. Responsive dus. 86% Van alle Nederlanders is in het bezit van een smartphone en dus moet jij ervoor zorgen dat je gebruik maakt van de vele voordelen van dit apparaat. Uit ervaring kan ik zeggen dat de gemiddelde website zo’n 3 a 4 jaar meegaat voor deze echt toe is aan vernieuwing. Als de basis goed is dan voldoet in veel gevallen een redesign en bespaar je jezelf flink wat kosten. Ben jij benieuwd of jouw website nog een beetje up-to-date is of heb je vragen na aanleiding van dit artikel? Plaats hieronder en reactie of maak vrijblijvend een afspraak. Samen kunnen we even kritisch kijken naar jouw website of webshop.